Naast ADHD coaching geef ik ook in-company trainingen aan studenten, docenten en werknemers.  Het doel van de incompany training is het voorkomen van (vroegtijdig) uitval in het onderwijs en op de werkvloer als gevolg van AD(H)D en 'secundaire' problemen.

Vrouwen met ADHD zijn vaak hardwerkend en creatief. Ze hebben een enorm inlevingsvermogen en het vermogen om 'out of the box' te denken. Onmisbaar dus in onze huidige maatschappij. Alleen maar pluspunten zou je denken... In het dagelijks leven kunnen 'secundaire' problemen (faalangst, problemen met planning, onzekerheid, schaamte en depressie of verslaving) en onbegrip van collega's of medeleerlingen en docenten echter voor (vroegtijdig) uitval in het onderwijs en op de werkvloer zorgen.

Het verkeerd inschatten van kwaliteiten van leerling of werknemer kunnen bijdragen aan een burn-out of overspannen raken, een veel voorkomende oorzaak van uitval bij deze doelgroep. Dit is overigens vaker een bore-out door onderprikkeling en het niet kunnen inzetten van de eigenlijke potentie.

Dit kan voorkomen worden weet ik uit ervaring. Als vrouw, werknemer, docent in basis en voortgezet onderwijs en als coach van vrouwen met ADHD ben ik inmiddels een ervaringsdeskundige. In deze op maat gemaakte, interactieve en creatieve trainingen behandel ik aan de hand van voorbeelden uit de praktijk een aantal (onderkende) 'secundaire problemen' als gevolg van ADHD. En werken we aan een set praktische handvatten die meteen in de praktijk toe te passen zijn. Daarmee zorg je dat ADHD en gerelateerde problemen eerder (h)erkend worden en kan vroegtijdig uitval (onderwijs)sterk verminderen. De training zorgt voor meer plezier op de werkvloer zowel in het onderwijs als daarbuiten en zal zorg dragen voor beter functioneren van de doelgroep.

Heb je interesse in een training laten we dan een afspraak maken om te kijken welk traject het beste past. Elk bedrijf en iedere organisatie is immers anders en zal ook een ander doel voor ogen hebben. In een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek bepalen we samen de specifieke hulpvraag. Aan de hand daarvan maak ik de inhoud van de training passend. Ik ontwerp elke incompany training op maat naar de specifieke wensen op het gebied van ondersteuning.