De verwonderkamer verzorgt creatieve- en kunstprojecten voor regulier- en speciaal onderwijs.

 

 

Een uitnodiging om vanuit verwondering te onderzoeken, verbinden en vormgeven.

Verwondering geeft ruimte aan groei van de aanwezige talenten en de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden.

De verwonderkamer kunstprojecten kunnen op elke locatie worden gegeven. Ter vervanging voor een leerkracht of als complete kunst en cultuur lessenserie. Klik op de knop hieronder voor meer informatie!

 

Leren in De Verwonderkamer doe je door je te verwonderen. Kijk, bedenk en creëer met hoofd, hart en handen.

Visie

Een kind is geen leeg canvas, het is vol verwondering en creativiteit.

In de verwonderkamer mogen leerlingen leren vanuit intrinsieke nieuwsgierigheid, vanuit hun eigen verlangen naar kennis. Vragen zijn hierbij belangrijker dan de juiste antwoorden. 

Alle lessen geven mogelijkheden tot breed vakoverstijgend leren. In samenspraak met de school, de leerkracht maar vooral vanuit het kind. Wat is het? Wat wil jij er mee en hoe ga je dat doen? Creëren vanuit nieuwsgierigheid, verwondering zorgt voor nieuwe inzichten op elk (leer)gebied.

 

De verwonderkamer kan bijdragen aan cognitieve en sociale ontwikkeling, Met creativiteit obstakels overwinnen zonder bang te zijn om fouten te maken. Jezelf beter leren kennen. Dan durf je grotere en kleinere uitdagingen aan te gaan, je kwetsbaar op te stellen, te vragen en leer je luisteren naar anderen door te doen!


"Verwondering staat aan het begin van alle wijsheid" (Plato)

In het drukke dagelijkse schoolprogramma schiet verwondering een beetje tekort. Er moeten veel (verbale) lessen worden gevolgd. Waarom niet wat meer verwondering toevoegen?

Nieuwe diepe ervaringen opdoen, verbinding creëren en leren over en van elkaar door samen te ontdekken, te doen, fouten te maken en te leren.

Ieder persoon bezit een talent, kennis en/of vaardigheid en kan daarmee een waardevolle bijdrage te leveren in de zoektocht naar een oplossing of een antwoord. Ik zeg expres een antwoord en niet hét antwoord omdat er nooit één antwoord is, elke vraag/probleem kan op verschillende manieren worden opgelost.