Over Peentyourdreams

Ik ben Petra, het gezicht achter Peentyourdreams.

 

Op mijn zolderatelier dompel ik me onder in de wereld van collagekunst, kleurrijke creaties en moderne kunstwerken, en de wekelijkse bergen met was!

Sinds kort hangt er een gigagroot kunstwerk van mij op het stadhuis in Purmerend. Daar ben ik megatrots op.

Het werk dat ik maak is een creatief avontuur vaak met speelse twist en woordgrapjes. Geen wonder dat ik de naam Peentyourdreams heb gekozen, toch?

Over mijn kunst

Onder het pseudoniem Peentyourdreams kan ik al mijn creatieve hersenspinsels kwijt. Na omwegen in de mode- en internetbranche haalde ik mijn lesbevoegdheid aan de kunstacademie en werk ik inmiddels al 20 jaar in het onderwijs. Lesgeven beschouw ik als een wisselwerking; mijn leerlingen en ik inspireren elkaar.

In mijn kunstenaarspraktijk, ja ja zo noem ik mijn zolderkamertje, ;) ben ik voortdurend bezig met experimenteren met materialen en technieken. Vaak werk ik aan meerdere projecten tegelijkertijd. Mijn brein staat altijd aan, dat ervaar ik soms als een vloek, maar meestal als een zegen.

Kunst maken is een middel om mijn gedachten te ordenen. In het proces ontdek ik welke verhalen of beelden ik wil behouden en welke ik los mag laten, op die manier creëer ik orde in mijn chaos. Mijn creatieve motor wordt vooral gevoed door contrasten op te zoeken tussen het alledaagse en vormen uit de natuur.

Ik haal mijn inspiratie uit de meest bijzondere plekken: gevonden schatten uit de natuur, nostalgische tijdschriften, boeken en kringloopvondsten met een verhaal.

 

‘You are what you keep.’ 

- Picasso - 

 

 

Zijn we al verbonden op social media?