Don't worry...

Wie kent deze tekst nu niet?

Deze poster heb ik gemaakt in Canva. Geïnspireerd door de boodschap uit een songtekst van Bob Marley.  Het is een positief zomers liedje dat we allemaal gedachteloos mee kunnen zingen.

Songteksten hebben de kracht van herhaling in zich waardoor je zelfs na jaren nog gedachteloos een liedje mee kunt zingen. Herhaling wordt een routine.  Een routine is een handeling of gedachte die je zonder er bij na te denken doet. Zoals het meezingen van het refrein van een liedje bijvoorbeeld.

 

De kracht van herhaling kun je ook inzetten om positieve dingen tegen jezelf te zeggen en daar een routine van te maken!  Dit is het principe van affirmaties maken.

 

Wat zijn affirmaties eigenlijk?

Affirmaties zijn teksten die je overtuigingen sterker maken. Het zijn complimenten aan jezelf. Ze geven je energie en zorgen ervoor dat je op een positieve(re) manier (over jezelf) gaat denken. Door de tekst vaak te herhalen of vaker te zien, worden de versterkende teksten onderdeel van het onderbewustzijn. Wat je denkt, hoort en zegt vormt je werkelijkheid.

Affirmaties zijn enorm krachtig. Waarom? Door een krachtige affirmatie uit te spreken, te horen of te schrijven, manifesteer je het keer op keer in je hersenen totdat jij de affirmatie daadwerkelijk gelooft.

 

Affirmaties luisteren en opzeggen is dus een zeer effectieve manier om je hersenen te herprogrammeren. De echo van elke zin zorgt ervoor dat je het automatisch mee zegt of denkt, op deze manier train je je denken om een nieuwe manier van denken te hanteren.

 

Wist je al dat ik een video handleiding heb gemaakt om jouw eigen affirmatie te handletteren? Als je op onderstaande afbeelding klikt en je email adres achterlaat kun je deze gratis doen! Het is echt de moeite waard om affirmaties te leren maken. Het is fijn om zelfverzekerder te raken en vertrouwen te krijgen dat je het op jouw manier mag doen! Spreek de affirmaties hardop uit tegen jezelf en draag je deze bij je zodat je er op onzekere momenten even naar kunt kijken. Het werkt echt!

 

Oh en ik zou het heel erg leuk vinden als je het resultaat deelt op social media. We kunnen leren van elkaar en ik ben heel benieuwd naar jouw affirmatie. Die van mij is; sing your own song, een bevestiging naar mijzelf dat juist mijn manier (ook al is die anders dan anderen) de juiste manier is om dingen aan te pakken. Ik mag mijn eigen pad bewandelen, mijn eigen lied zingen!

 

Wat is jouw affirmatie?

Add comment

Comments

There are no comments yet.