In je kracht staan

Ik ben een onzekere vrouw en heb heel lang aan mijzelf getwijfeld. Dat is begonnen in mijn jeugd.. Ik was geen slechte of drukke leerling maar ik kon altijd beter volgens mijn docenten... Ook toen ik naar de academie ging, kreeg ik dat veelvuldig te horen. Er kwam gewoon niet uit wat er wel in zat! Ik heb het moeilijk gehad want door mij hyper actieve brein vol met ideeen kon ik eigenlijk nooit een ding goed uitvoeren. Natuurlijk heb ik de academie wel afgemaakt, want anders zou ik toegeven dat ik iets niet kon, en dat kan dus echt niet, toegeven dat je iets niet kan of hulp nodig hebt...

Vele jaren van zoeken naar mijn droombaan volgden en werden afgewisseld met langere perioden van werken en verblijf in het buitenland. Ik hou van avontuur en afwisseling en heb heel veel mensen leren kennen en veel geleerd van mijn verblijven in het buitenland.  Rond mijn 30ste ben ik in het onderwijs beland... ja dat hield ik zelf ook niet voor mogelijk! Maar mijn vrienden zagen mijn potenties! Ik ben pabo gaan doen en werd kei hard geconfronteerd met mijn eigen ADHD toen ik daar leerde over . Ik zag zo vreselijk veel overeenkomsten met mijzelf maar ook bij mijn dochter. Het onderwijs paste wonderbaarlijk bij mij, en ook het studeren ging mij, moeiteloos af. Het was een grote hyperfocus de twee jaar Pabo. Toch miste ik bij mijn werk op de basisschool een stukje creativiteit op een hoger niveau.

 

Daarom ben ik de kunstacademie docentenopleiding gaan doen en ben ik kunstdocent geworden in het voortgezet onderwijs. Ook deze opleiding heb ik in twee jaar afgerond, hoogzwanger van mijn derde kind mijn eindscriptie over emancipatie verdedigen was achteraf gezien wel een echte ADHD actie! Nu kon ik mijn passies samenvoegen. Ik geef nu al zo'n 17 jaar les. Ik ben enorm gegroeid. Het grootste compliment kwam van een leerling, die zei; echt mevrouw heeft u ook adhd? Hoe kan het dan dat uw lessen altijd leuk zijn en dat u geen orde probleem heeft met onze klas?! En daar zag ik het! Ik combineer mijn kracht; weten hoe het voelt om druk in je hoofd te zijn, ik maak stappenplannen en voor sommige leerlingen daar ook weer kleinere stukjes van zodat ik leerlingen niet overweldig met te grote taken. Ik zie juist de kracht van een leerling die niet stil kan zitten bij mijn uitleg maar die meteen wil beginnen! Ik kan verbinden, uitdagen met veel energie en humor! Dat zijn een paar van mijn ADHD krachten. ADHD is niet negatief! Ja we hebben ook negatieve symptomen maar dat heeft elk ander persoon ook toch? Als je weet waar je valkuilen liggen en daar handvatten voor ontwikkelt kun je juist uitblinken in vele andere zaken. Tomeloze energie (als je er gezond mee om gaat! 😉) Creativiteit, het grote geheel zien. Hulpvaardig zijn, open staan voor nieuwe dingen. Tja dat zijn fantastische krachten.

 

Dit beschrijf ik nu in een paar regels maar het is een hele lange weg geweest met veel ups en downs.  In mijn gezin zijn we met vijf mensen en we hebben allemaal ADHD kenmerken. Ik ken de struggle en helemaal bij vrouwen is het moeilijk om ADHD te herkennen. Wij zijn meesters in het verbloemen en onze grenzen verleggen! En knal je in elkaar is er altijd iets duidelijk de schuld,... oh het zijn m'n hormonen of ja ik ben altijd al wat chaotisch geweest. Of ja 40 jaar dan ligt de burn-out op de loer en vervolgens ben je al weer in de overgang... Tja het maakt mij ook helemaal niet uit waar je de schuld aan geeft en of je wel of niet een diagnose hebt of wil! Maar ik wil vrouwen helpen met mijn ervaringen en met de kracht van creativiteit jouw eigen krachten te ontdekken. Dit is mijn droombaan! Eentje waarin ik heel goed ben want ik verbind met vrouwen die hetzelfde meemaken als ik!

 

In mijn cursussen geef ik je graag het volgende mee; Kijk goed naar waar jij denkt dat je goed in bent, je verleden is toen. Dat staat los van de kennis en krachten die jij nu hebt! Schrijf ze op, teken ze, visualiseer je kracht en groei! Kom en doe een coachingstraject of een workshop en ervaar de kracht van creativiteit!