Alles onder glas is kunst.

Een glazen stolp heeft een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Al jaren struin ik rommelmarkten en kringloopwinkels af voor mooie exemplaren. Oh en het hoeft geen stolp te zijn, hetzelfde effect hebben glazen vazen en snoeppotten of grote potten van zuur of groenten op mij! Ik weet nog een enorme wand vullende kast met allemaal stolpen met vlinders, planten en bloemen en glazen potten met dieren op sterk water op de middelbare school bij biologie… Daar is het vast begonnen!

 

Een bron van inspiratie; de biologiekast! Super leuke website met interessante verhalen over de inhoud! Klik op de foto voor de link!


 

Rondom de kerst periode probeer ik dit ook, maar dan wel in kerstsfeer natuurlijk! Dus vul ik al jaren glazen potten met nep-sneeuw en kerstdecoratie. Een eenvoudig plastic kerstboompje of een hertje in een glazen pot of onder een stolp wordt ineens heel speciaal. Een lichtje erbij maakt het helemaal een blikvanger.

 


Elvis Stresley in glazen stolp, zelfgemaakte kerstdecoratie, hertje in kesbeke pot
dressoir met zelfgemaakte kerstdecoratie in glazen potten.

Zo wilde ik al heel lang een keertje een landschap in een stolp maken maar het kwam er maar niet van. Ik had heel Pinterest afgestruind voor inspiratie, maar toch niet beginnen… (Daar ligt wel een deel van het probleem. Als ik eenmaal op Pinterest bent beland kom ik tot niets anders meer dan oneindig plaatjes kijken!) Ik zal jou een zoektocht besparen want je kunt gewoon op mijn Pinterest bord kijken! Klik op een van de afbeeldingen en je komt vanzelf op dit bord terecht! (bedenk wel of je er tijd voor hebt!)

lyndie Dourthe

M!DOR! Collage Works

Helen Musselwhite


In mijn hoofd zaten dus meer dan genoeg ideeën, liever gezegd veel te veel! Ook alle materialen en gereedschap waren aanwezig, lagen al maaaaaaaanden klaar… Wat heel lastig is als hetzelfde bureau ook voor na nakijkwerk is en als naaitafel gebruikt wordt en voor de was opvouwen. Toch maakte ik het eerste stapje niet. Het werd voorjaar en in de stolp zette ik kaarsjes, een leuke vakantiefoto… geen landschap!

Tot ik in oktober voor Peentyourdreams ging plannen wat ik voor kerst zou doen dit jaar. Door corona is het nog steeds niet mogelijk met meer dan drie personen een workshop te doen dus het moest iets online zijn… Ineens bedacht ik dat ik het winterlandschap zou gaan maken. En dan zou ik het hele proces stap voor stap fotograferen en er een werkbeschrijving van maken. Toen ontstond er iets heel moois, je hebt hem misschien al voorbij zien komen; de e-cursus stolp met winterlandschap van papier. Ik ben er trots op, niet alleen op het resultaat, maar vooral ook op dat ik de cursus zo heb gemaakt dat echt iedereen het kan maken.

 

Het landschap is gemaakt van papier dus je hebt geen dure professionele materialen nodig, een schaartje, papier en een beetje geduld! Je hoeft ook geen kunstenaar of creatief talent te zijn want met de duidelijke (beknopte) werkbeschrijving, de materialenlijst en de sjablonen hoef jij het niet, zoals ik, uit te stellen. Je kunt meteen aan de slag om jouw kunstwerk onder glas te maken!

Add comment

Comments

There are no comments yet.