Make summer music

Play that funky music!

Of je nu muziek maakt, er alleen naar luistert of er op danst, muziek heeft aantoonbaar positief effect op de hersenen. Muziek kan stress verminderen, de stemming verbeteren en je geluksfrequentie een boost te geven! Het verhoogt de niveaus van serotonine, dopamine en maakt endorfines vrij! Heel fijn voor bruisende breinen dus...

 

Muziek is emotie

Een vrolijk deuntje op het strand in Spanje, een dramatisch liefdesliedje als je zomerliefde uit gaat en lekkere salsa voor een exotisch feestje. Dat muziek iets doet met onze gemoedstoestand is duidelijk. Er is toch niets lekkerder dan keihard mee gillen met een golden oldie? Vrolijke muziek zorgt voor een instant mindlift.

 

Nog een weetje; het gedeelte van je hersens waar je muziek mee luistert ligt dicht bij je bewegingscentrum, daarom is het moeilijk om niet te bewegen als je muziek hoort. Maar waarom niet
bewegen? Voor wat extra zomerse energie maken we toch gewoon lekker een dansje?

 

Muziek met een ritme en een snel tempo met vrolijke, lyrische inhoud zorgt voor een toename van energie, vreugde en motivatie. Dat is nu net wat je soms even nodig hebt; een kleine oppepper om lekker productief aan de slag te gaan! Als je energie nodig hebt of een beetje positieve vibes zet dan een vrolijk muziekje op.

 

Muziek luisteren is dus goed voor je gezondheid en je humeur! Klik op de link om het artikel te lezen. Als je wel eens kippenvel van muziek krijgt heb je zelfs een speciaal brein. (Zijn er ook mensen dan die dit niet hebben?)

Of bekijk het filmpje Van Prof. Dr. Erik Scherder op YouTube. Wat gebeurt er in je hersenen als je muziek luistert? Hij vertelt dat het gedeelte van je hersens waar je muziek mee luistert heel dicht bij het bewegingscentrum ligt, daarom is het moeilijk om niet te bewegen als je muziek hoort. Muziek activeert ook, komt dat even goed uit! Ga vooral ook bewegen, dans, spring zing uit volle borst mee. Zet je brein in de actie stand. 

 

Als je muziek hoort maken je hersenen het geluksstofje dopamine aan dat verklaart waarom we vrolijk worden van muziek. Maar muziek kan nog veel meer, hieronder heb ik een lijstje gemaakt met vijf tips waar je muziek voor kunt inzetten. Klik op de link en beluister met een koptelefoon voor het beste resultaat!

 

  Een tip voor bruisende breinen is om binaural beats te luisteren voor meer focus. Ik vind het geweldig, mijn kinderen vinden het afschuwelijk! Zou ook heel misschien wel eens de reden kunnen zijn waarom ik dit opzet als ik even lekker rustig wil doorwerken in mijn eentje! Wil je het ook eens proberen klik op de link achter de suggesties waar muziek allemaal bevorderlijk voor is en luister of het iets voor je is!

   

   

  Heb jij nog tips of dingen waarvoor jij muziek inzet, laat het vooral even weten hieronder in de reacties.

  Rock on!

  Add comment

  Comments

  There are no comments yet.