Summer is a state of mind

Summer is a state of mind

Je staat aan het begin van een mooie zomer. Mooi weer, zwoele avonden. Je bent blij, ontspannen en geniet moeiteloos van het leven. Je doet eigenlijk helemaal niets groots en meeslepends, toch voel je je groots! Zo simpel en eenvoudig is de kunst van het leven. Dit is een staat van zijn waarin je super productief bent, waarin je het best presteert. Waarom kan ik deze mindset in de zomer wel vasthouden maar in de winter is het allemaal veel moeilijker om door te pakken en plannen uit te voeren...

 

Het weer is van invloed op mijn humeur. Ik hou van zon en warmte. Daar laadt mijn batterij van op. Ik weet dat niet alle mensen het met mij eens zullen zijn maar er gaat bij mij niets boven de zomer!  Nu vond ik bovenstaande bewering; Summer is a state of mind. Ten eerste wauw! Ja helemaal mee eens. Ten tweede gingen er allemaal luikjes open, ik dacht een staat van zijn kun je beïnvloeden... Als jij niet van de zomer houdt vul je gewoon een ander seizoen in! Laat ik daar nu een challenge voor georganiseerd hebben! (Misschien niet zo heel toevallig!)

 

Jouw Juni. Een challenge die voor een mindlift zorgt. Met simpele technieken en oefeningen zorg je dat jouw leven een beetje luchtiger en zomerser wordt. Het mooie is dat je dit het hele jaar door kunt toepassen!  Daar gaat de challenge over. De hele maand juni zal ik alle vier de thema's die aan bod komen in Jouw Juni ook hier in mijn hersenspinsels bespreken. Oh en wil je meedoen aan de challenge en ook elke werkdag een mailtje met summer-vibes ontvangen, klik op de roze knop, je kan op elk moment instappen!

 

Maar goed, verder met jouw eigen mindset creëren. Als je verdrietig bent zoek je troost, als je het koud hebt doe je een vest aan. Dus als je productief wil zijn maar je bent het niet, zoek je de zomer op! Haha grappig en beetje kort door de bocht denk je nu misschien. Daarnaast wonen wij in Nederland dus hoezo zoek de zomer op?  In dit land waar de zomer hooguit drie maanden van het jaar is. Maar goed dat is dus het hele eieren eten; in je mind kun je die summer vibes wel oproepen, er een gewoonte van maken. Verwacht niet dat het allemaal vanzelf gaat. Soms zul je weerstand voelen, sommige dingen kosten nu eenmaal tijd. Maar geef niet op, blijf investeren in jezelf. Dan kun je je hele leven de vruchten blijven plukken!

 

Een nieuwe gewoonte aanleren kost gemiddeld 66 dagen! Dat vergt wel heel veel doorzettingsvermogen. De enorme inspanning die het kost om 66 dagen te overzien zorgt ervoor dat we geen actie meer ondernemen en verstrikt raken en afhaken. Beginnen met beginnen nu heel belangrijk. Maar hoe doe je dat? En waar begin je? Heel simpel; bij het eind! Hahaha zag je die aankomen of niet?

 

 

 

Begin met het eind in gedachten.

Dit is een 1 van de 7 gewoonten die Stephen Covey heeft bedacht voor de ontwikkeling van een resultaatgerichte mindset. Wees eens eerlijk, hoe vaak doe jij dit? Hoe vaak kom je later tot de ontdekking dat  je niet hebt gedaan wat je eigenlijk wel wilde doen... Of dat je halverwege afhaakte omdat je het doel uit het zicht bent verloren.

Het opschrijven van een doel vergroot de kans dat je het ook daadwerkelijk haalt. Schrijven is een krachtige oefening die veel positieve effecten heeft op onze mentale en zelfs lichamelijke gezondheid. Of je nu een dagboek bijhoudt in een journal schrijft of morning-pages schrijft elke ochtend. Alles wat je opschrijft kun je teruglezen, zo kun je ook je vorderingen meten. Kleine stapjes zorgen ervoor dat je steeds opnieuw overwinningen behaald. Dat zorgt dat je door zet. En na 66 dagen heb je jezelf een nieuwe gewoonte aangeleerd; Zomers denken!

 

Wil je hier serieus mee aan de slag dan raad ik je aan mee te doen met Jouw Juni exclusief. Dan kun je de opdrachten op elk gewenst tijdstip doen omdat je hier een prachtig vormgegeven werkboek bij krijgt. Jouw Juni exclusief is eigenlijk meer een online cursus. Naast een werkboek met verdiepende opdrachten mag je mij de hele maand juni via dm vragen stellen. Gewoon 1 op 1 coaching dus! Dan deel ik mijn energie met jou en reken maar dat je daar ook weer heel veel energie van krijgt! Dit is echt een hele goeie investering, waar jij nog heel je leven de vruchten van kan plukken. Voor 35 euro doe je al mee! Klik snel op de knop om mee te doen!

 

De volgende hersenspinsel gaat over schrijven en hoe dat gezond is en stressverlagend. Ook bespreek ik hoe elke dag schrijven jouw kan helpen bij een mindset verandering. Laat je mij nog even in de reacties weten wat jouw Ultieme zomergevoel is?

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.