Love all of it!

Zoals jullie wel vaker zien, een foto waarop ik lach. Lach ik altijd? Euh nou, niet bepaald nee... Ik ben niet die vrouw die altijd aardig is en loves all of it. Sterker nog ik zal het maar meteen opbiechten; ik kan vreselijk chagrijnig zijn. Ik kan huilen, vermoeid zijn en vreselijk kortaf en onaardig uit de hoek komen. En weet je wat? Good for me! Want niemand is altijd blij. Niemand lacht altijd. Waarom denk je dat clowns die lachende mond op hun gezicht tekenen en eerlijk gezegd vind ik clowns een beetje eng...

 

Maar waarom dan die lachende foto met love all of it erbij?

Omdat ik je wil vertellen dat het heel normaal is dat je niet elk moment van je leven staat te lachen of gelukkig bent. Hoewel social media ons wel wil doen geloven dat iedereen om je heen het meest fantastische leven heeft. Dat is natuurlijk flauwekul. Iedere mens heeft ups en downs. Ieder mens heeft verschillende gevoelens. Als je maar een emotie hebt ben je een robot. Je hele leven voel je je hetzelfde. Enorm saai en niet menselijk.

 

Natuurlijk lach ik niet de hele dag door en voel ik mij regelmatig minder vrolijk. Dat is dan ook nog mild uitgedrukt want als vrouw met ADHD ben ik jammer genoeg ook zeer bekend met depressieve gevoelens. Die lach was een masker. Ik kon en durfde niet te laten zien hoe slecht ik mij vanbinnen voelde. Een lach opzetten is makkelijker dan hulp zoeken voor je depressie. Die lach zette ik op voor een ander. Laten we wel wezen, een lach verkoopt een stuk beter dan een chagrijnig pruillip! Als ik alleen maar ongelukkig zou kijken wil niemand meer met mij omgaan... Een lach opzetten is makkelijker dan naar je gevoelens luisteren. Of voelen wat je nu echt voelt en daar naartoe te gaan. Die lach die ik opzetten was als een masker en sloot mijn echte gezicht af.

 

Dat brengt mij terug naar de titel van deze blog, love all of it. Na heel wat jaren van onzekerheid en stiekem depressief zijn en mij niet zo goed voelen als ik deed voorkomen, ben ik ergens achter gekomen. Heb ik iets heel erg belangrijks geleerd; Love all of it! Ook je mindere dagen, je verdriet, boosheid en angst. Het mag er allemaal zijn. Je mag het allemaal voelen, je bent namelijk geen clown of robot. Mensen rennen niet bij je weg als je niet lacht elke seconde van de dag! Je gaat je niet nog depressiever voelen als je toegeeft aan je gevoel en meer onderzoek doet; waarom voel ik mij zo verdrietig, moe, bang of somber? Waar voel ik het en wat voel ik...

 

Wat mij daarbij ontzettend helpt is het schrijven van mijn morningpages. Dat zijn drie pagina's elke ochtend, ook al weet ik niets te schrijven. De wekker zet ik er zelfs een half uur eerder voor! Whoaaa dat wil wel aangeven hoe belangrijk dit voor mij is. Deze pagina's die ik elke dag schrijf, ook in het weekend, al sta ik er dan niet eerder voor op, geven inzicht in mijzelf. Want ja hoe georganiseerd ik ook ben, mijn hoofd doet nooit mee aan ordening en alles op een vaste plek leggen! Mijn brein is chaotisch en wil heel veel, heel snel of liever gezegd nu meteen! Soms kan ik dat niet allemaal bijhouden. Daarom schrijf ik alles op. Goede ideeën kan ik teruglezen, slechte ideeën of inzichten of slechte dagen kan ik van mij afschrijven. Ik laat deze morningpages aan niemand lezen en ik schrijf er dus echt alles in, ook de dingen die ik never aan niemand zou vertellen.

 

Het schrijven is om groot te dromen. Dit is een teken dat ik er iets mee mag! Ik mag mij ongelukkig voelen met iets wat ik of een ander heeft gezegd. Ik mag somber zijn. Ik mag ook een enorm plan opstellen hoe ik denk met mijn Bitcoins over 7 jaar een huis in Spanje te kunnen kopen! Haaaa niet zeggen dat ik dit heb verteld.  Het zijn mijn gedachten die ik aan niemand anders durf te vertellen maar wel wil manifesteren. Het kan toch... Net als angst, bang om arm te worden of bang om niet genoeg geld te verdienen om mijn kinderen te kunnen laten studeren. Als ik het opschrijf moet ik het ook voelen. Als ik niet voel kan ik het niet beschrijven. Door het op te schrijven krijg ik inzicht. Als ik tussen de regels door lees merk ik dat ik sommige onderwerpen al een paar keer heb aangesneden. Dan wordt het tijd om eens te kijken naar wat ik bij deze onderwerpen voel. En wat kan ik daar aan doen. Kan ik dingen veranderen of is het angst of boosheid van iets uit het verleden en mag ik het nu loslaten...

 

Schrijven van morningpages en luisteren naar mijn gevoel zorgt ervoor dat ik sneller uit een dip kom. Dat ik mijn angst onder ogen kom en actie ga ondernemen. Dat heeft al voor veel mooie dingen gezorgd in het afgelopen jaar. Zo ben ik mijn bedrijf gestart, ga ik per 1 juni stoppen bij mijn baan in loondienst en hebben we een camper gekocht! Kortom love it all!

 

Oh en vergeet ik bijna te vertellen: ik heb het geweldige impulsieve maar prachtige plan gevat voor een soort challenge. De maand juni wordt jouw juni! Een maand lang allemaal tips en creatieve opdrachtjes en inspiratie op het gebied van love it all. Voor iedereen gratis beschikbaar en er is een luxe variant met materiaal en werkboek voor 55 euro. Daarmee kun je ook alle filmpjes terugkijken en stuur ik je een aparte mail.  In jouw juni leer je bewust tijd maken voor jezelf en ga je misschien ook wel morningpages schrijven, of durf je ook je droom te visualiseren. Doe je ook mee? Reageer hieronder even in de reacties dan stuur ik je een mailtje als we gaan beginnen.

 

Toe investeer eens in jezelf, al is het alleen maar in tijd, echt het gaat een geweldig rendement opleveren!

Liefs Peet!

 

 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.