Volg jij je hart?

bingo met harten, rode hartjes in een klazen bak, vintage vrouw die hart ophoud, victoriaanse valentijns kaart

Zoals je misschien hebt gezien in mijn posts op insta en facebook, ben ik gek op harten.

Zie dan deze vintage Valentijns kaart! Past perfect bij mijn verhaal. Want ik ben zo gek op veel dingen en kan moeilijk een keuze maken!

Kijk de prachtige dame eens een keuze maken uit al die mooie hartjes! Haar andere hand is alweer in de bak aan het zoeken naar een ander pracht exemplaar... Een prachtige metafoor.

Want het leven is niet altijd even makkelijk als je véél wil!  Als je snel verveeld raakt of gewoon geen keuze wilt maken en iets anders erbij gaat doen! Ik heb mijzelf lang aangepast aan de ‘norm’ van dat je ergens specialist in bent; of je bent docent of je bent vormgever of je bent filosoof... want je kan niet alles zijn in het leven... maar Guess what...? Ik ben er van overtuigd dat je wél alles kan zijn wat je wil!

Daarom heb ik bewust gekozen vaker naar mijn hart te luisteren en dingen die ik leuk vind te gaan doen! Ik heb mijzelf een anatomisch hart van keramiek, van studiodewinkelcadeau gedaan als reminder. Het prachtige kunstwerk is ook een lamp en hangt in de woonkamer, elke dag als ik het licht aanknip ga ik bij mijzelf te rade...

Wat maakt dat mijn hart 'aan' gaat?

In onze maatschappij is het vaak zo dat je je richt op één ding en dat je een keuze maakt. Of je doet het een of je doet het ander. Dat is een probleem waar ik al jaren tegenaan loop. Maar ik wil niet gaan voor of; ik hou van én! Dat is ook de reden geweest dat ik naast mijn baan als kunst docent in het onderwijs ook Peentyourdreams, mijn eigen bedrijf ben gestart. Ik had behoefte aan meer uitdaging. Ik hou van leren, zelf leren maar ook anderen iets leren. Ik hou ook van kunst maken en van vormgeven... De ene dag is dat moeder zijn of filosoof, de andere dag ben ik docent of maak ik een cursus of kunst, net wat mijn hart mij ingeeft. Waar word ik blij van wat maakt dat mijn hart sneller gaat kloppen?

 

Wat heeft dat nu met het hart te maken zul je denken maar daar kom ik nu... En geloof het of niet, het heeft niets met Valentijnsdag te maken!  Zoals ik aan het begin van mijn verhaal vertelde hou ik van het hart en ik zie de laatste tijd het hart op vele manieren voorbij komen. (Ja ook voor Valentijnsdag) De hartjes als in likes op social media, hoeveel likes krijgt mijn bedrijf op insta vandaag... We hadden #hartvoordezorg en steken elkaar een hart onder de riem in de Corona tijd met kaartjes met een hart er op. 

Ik raakte geïnteresseerd naar de herkomst van dit eeuwenoude symbool voor het leven en de liefde. Waar komt het hartsymbool vandaan en hoe wordt het verbeeld in de kunst? Ik deed een onderzoek en vond zo veel inspiratie op wetenschappelijk, filosofisch en artistiek gebied  dat ik allemaal verzamelde in een interactief e-zine. Een ode aan het hart. Het is een prachtig document geworden, je kunt er 'je hart aan ophalen! Of iemand een hart mee onder de riem steken door het cadeau te doen! Mijn hart gaat er in elk geval sneller van kloppen als je het koopt als bewijs dat ik mag doen wat mijn hart mij ingeeft!

Het e-zine is hier verkrijgbaar in mijn webshop. Prachtig om cadeau te geven voor Valentijnsdag aan een geliefde of aan een dierbare. Voor 15,- euro heb je een origineel en hartverwarmend Valentijns-geschenk! Boordevol informatie over het hart. Wetenschappelijk, geschiedenis, kunst, weetjes en zelfs creatieve opdrachten! Iedereen kan naar hartenlust genieten van dit document!

Add comment

Comments

There are no comments yet.