Corona proof Sint Maarten vieren.


Op 11 november, Sint Maarten mogen de kinderen met zelfgemaakte lampionnetjes langs de deuren om een traktatie op te halen. Echt een feestje! Dit begint natuurlijk al met een lampion maken! Daarnaast is het voor mij persoonlijk een sport om de traktatie geheel binnen het thema passend aan te bieden! Het thema is natuurlijk spannend en een beetje griezelen! Dat vind ik dus echt zo leuk om te doen, een traktatie en een sfeertje maken… soms zitten er gewoon niet genoeg uren in een dag! ☺️


Wil je Sint Maarten inspiratie opdoen kijk dan eens op mijn pinterest bord!

 

Meestal valt dit feestje in het water omdat het altijd regent op deze dag! 🌧  Echt zo sneu al die kindjes met lampionnen die van hun stokje afdruipen, alle lol is er van af als ze bibberend van de kou hun liedje zingen... (lees ook mijn tip helemaal onderaan om de frustratie iets te beperken...)

Dit jaar is regen echter wel het laatste waar we ons zorgen over moeten maken. In 2020 zou corona er wel eens voor kunnen zorgen dat het feest in het water valt. En dat terwijl we juist dit jaar, wel een lichtje kunnen gebruiken in deze donkere tijden! Maar mijn creatieve #adhdbrein heeft een oplossing bedacht; een corona-proof Sint Maartenfeest voor de kindjes uit de buurt!


Wil jij dat nou ook?
Het is best eenvoudig eigenlijk, dat kun jij dus ook!

Ik heb een leuke flyer op de computer in elkaar gezet met daarop duidelijk een instructie voor de buren van onze wijk. Zie foto hierboven. We houden het expres alleen in onze wijk zodat kinderen vanaf een jaar of negen veilig alleen kunnen lopen. (hoe spannend is dat!).

De volgende regels zijn belangrijk om Sint Maarten corona-proof te maken:

  • Zet een mandje of bakje met verpakt lekkers aan de straat of op minimaal 1,5 m. van de voordeur. Zet er een lichtje bij voor de gezelligheid!
  • Laat kinderen alleen lopen of met max. 1 volwassen begeleider op 11 november precies tussen 18:15 en 19:00.
  • Er hoeft dus niet aangebeld te worden. Leg dit duidelijk uit aan de kinderen! Ze zingen vanaf de straatkant een mooi liedje en mogen dan een snoepje pakken! (leg ook even uit dat ze 1 snoepje pakken, dan hebben andere kinderen ook wat!)
  • Ga zelf tijdens de afgesproken tijd achter het raam of in de deuropening en geniet veilig van de zingende kinderen en hun mooie lampionnetjes!

Meld je hier onder aan voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik je een link naar de web-pagina waar je mijn voorbeeld word document gratis kunt downloaden! Organiseer ook een corona-proof Sint Maarten met jouw buren. Zo geregeld en super fijn in deze moeilijke tijden. We zijn toch allemaal wel een beetje toe aan wat saamhorigheid en gezelligheid toch?!


Tot slot een tip van een doorgewinterde Sint Maarten loper: doe een transparante plastic zak (b.v. van de AH boodschappen) om de lampion en knoop die boven aan het stokje vast. Of nog beter tape het geheel goed aan elkaar vast met plakband, er staat ook vaak een straffe wind, dat scheelt een hele hoop frustratie! (Ik zou namelijk ook huilen als mijn met bloed, zweet en tranen gemaakte lampion helemaal stuk gaat…)

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.