Een koningsdag knutsel anno 2020

 Ik vind het zo jammer dat we dit jaar niet lekker kunnen struinen over de rommelmarkt met koningsdag. Voor mij is koningsdag echt een moment om mijn creativiteit helemaal onder te dompelen in gezellige Hollandse kneuterigheid. Rood, wit, blauw. Boerenbont, Oranje het koningshuis... Glitters en kroontjes, eigenlijk waar elk creatief knutsel meisje van droomt. Maar helaas, dit jaar geen gezellige koningsnachtelijke knutselsessies met lieve vriendin van hetzelfde creatieve kaliber! 

Al jaren gaan wij met de hele familie, tassen vol knutselspullen en ons gezin naar Amsterdam om de  nacht voor koningsdag helemaal creatief uit onze dak gaan... De kinderen gaan inmiddels niet (allemaal) meer mee en de nachten worden misschien iets eerder gestopt omdat we anders echt niet meer op 09:00 uur in het Vondelpark kunnen komen, maar de knutselhyperfocus wordt er niet minder om en het plezier, de gezelligheid van koningsnacht en de herinneringen die we maken worden alleen maar specialer.

 

In de weken voor eind april proberen we met een ludiek thema te komen. Voor dit jaar is het thema natuurlijk duidelijk. De hele wereld is in de ban van het corona virus en we werken allemaal vanuit huis, dat vergt aardig wat flexabiliteit qua werkplek... Het product van dit jaar is de 'Wim-Lex flex plek!' Een DIY in het jaar waarin koningsdag woningsdag is.

Dus dit is 'm dan: De koningsdag knutsel anno 2020... Een mini huisje van hout dat je via de post kunt bestellen en geheel naar eigen smaak kunt decoreren, op gepaste afstand vanuit huis te doen. Een flex plek in een envelop! Tja het is anders dan andere jaren maar ook dit jaar proberen we er toch weet iets bijzonders van te maken. Een herinnering die ons niet alleen bijblijft vanwege de opbrengst van de verkoop maar meer vanwege de symbolische betekenis.

 

Laten we het vooral flexibel bekijken dit jaar. Voordeel van dit jaar is in elk geval dat we niet in de vroege ochtend, brak en stijf, een stekkie hoeven te zien bemachtigen in het Vondelpark... Dit jaar genieten we van tassen en bakken en fietskarren vol mooie herinneringen in plaats van onze koningsdag-waar. Want he wij zijn ook best 'flex' net als Lex! Gaan jullie nog iets speciaals doen voor koningsdag?

Add comment

Comments

There are no comments yet.